Våre beste interiørtips for 2021 - Enklere valg og raskere montering

Våre beste interiørtips for 2021 - Enklere valg og raskere montering

Vi har lange tradisjoner med å bruke tre i interiøret i norske hjem og hytter. Det kan likevel være vanskelig å se helheten og samtidig alle detaljene når man skal pusse opp eller bygge nytt, enten det er et lite rom eller et helt hus. Derfor kommer vi med våre beste interiørtips!

Det er mange valg som skal tas og sluttresultatet avhenger i størst grad av at disse valgene passer sammen. Spesielt rundt vinduer og i overgangene vegg mot gulv eller tak, er det mange som lar seg frustrere. Noen går seg vill i jungelen av listverksprofiler og ulike behandlinger, og blir naturlig nok usikre. Andre har helt glemt å tenke på utfordringer. Det er ikke så rart, for det er ikke veldig mange år siden trepanel ble solgt ubehandlet og valgene måtte tas etter montering. Med det fulgte pensel- og krympestriper, og mange timer med arbeid, som de fleste i dag ønsker å slippe. 

Enklere å velge og planlegge – raskere å montere  

Vi er blitt mer opptatt av ro og helhet i rommene vi skal leve i. De moderne interiørkonseptene sørger for at produktene nettopp passer sammen og gir et helhetlig resultat. Dette er for enkelte viktige momenter for å kunne trives i eget hjem og gi gode løsninger for rommenes utseende. 

Interiørkonseptene gjør dessuten jobben raskere og mer effektiv, ettersom alle produktene kan monteres umiddelbart. Til avslutninger og kuttflater får du kjøpt små flasker med samme behandling, slik at du ikke sitter igjen med produkt til overs som du ikke får brukt. 


  

Panel og listverk i interiørkolleksjonen Nord fra Bergene Holm leveres i natursortert norsk gran. Foto: Bergene Holm 

Trendbildet sier panel og listverk i samme fargenyanse og kvalitet  

I dag ønsker mange sømløse overganger der fargene går ton-i-ton. Interørkonseptene for 2021 baserer seg derfor på de viktigste funksjonslistene, som vinkel- og hulkillist i sine interiørkonsepter. De ulike kolleksjonene av panelfarger kan derfor ofte også leveres med foringer, fot-, tak- og karm-, vinkel- og hulkillist i samme behandling. Dette gjør det enklere å finne de løsningene som passer for deg og din stil i huset. 


Kolleksjonspanelet Setergrå er strukturbørstet og beiset furu. Panelet har også tilhørende listverk og foringer. Foto: Bergene Holm 

Få tidløse rom med riktig interiørkolleksjon 

Når du ser etter interiørkolleksjonen som skal sette stilen for ditt hjem er det viktig at du finner noe som passer dine behov og ønsker. For tiden er det populært med naturnære materialer som gir en minimalistisk, men elegant stil. Bergene Holms Nord-kolleksjon er godt tilpasset disse trendene og har ulike varianter av behandlet granpanel - både til kledning eller bruk som panel inne. Gran har et litt annet kvistbilde enn furu med små og oftest runde kvister, noe som setter fine linjer i materialet. Trepanelet Lysne kan ved første øyekast se ubehandlet ut, men behandlingen gjør granpanelet lysere og tilfører en subtil, vakker matt glans. En annen variant, Skumre, har et relativt homogent grått uttrykk, med får en unik fløyelseffekt i det rette lyset. Mørkne er ganske likt den røffe stilen fra 2018, men er likevel mer elegant og sofistikert i utrykket, og det har også den samme spesielle glansen som de to andre nord-panelene. Denne interiørkolleksjonen gir tidløse rom med et flott design - mulighetene er mange. 

Mørkne er elegant og sofistikert i utrykket. Foto: Bergene Holm

Lysne gjør granpanelet lysere og tilfører en subtil, vakker matt glans. Foto: Bergene Holm

Eventyrlig panel med tilhørende listverk  

Furu er et fleksibelt råstoff med et naturlig fargespill og flott kvistbilde. I Bergene Holms kolleksjon Eventyrpanel er de mest populære beisede furupanelene. Panelet har tilhørende listverk i samme stil, slik at veggene gir et helhetlig og naturlig uttrykk i rommet.

Varianten Drivvedgrå er en populær farge som aldri går av moten. De som ønsker et lysere utrykk velger ofte fargen Huldrebeige, og mange velger en kombinasjon av de to. Begge kombineres også godt med andre kolleksjoner og behandlinger. De naturnære fargene gir en elegant stil og passer både på hytta eller i hjemmet. 

Glattpanel beiset i fargen Huldrebeige. Foto: Bergene Holm 

Setergrå fra kolleksjonen Tre bukkene Bruse kler også hvitt listverk. Både Bomull og Klassisk hvit passer den varmgrå, naturlige tonen. Foto: Bergene Holm

Strukturbørstede paneler med tilhørende listverk og foringer

De strukturbørstede variantene av furupanelene gir en stilig struktur i veggen. Panelene i Bergene Holms «Tre bukkene Bruse»-kolleksjonen er alle strukturbørstet og beiset i farger inspirert av folkeventyrene og den norske fjellheimen. Fargene gir rommet et flott uttrykk og kommer i de tre behandlingene Setergrå, Bekkeblå og Trollhvit.

I denne kolleksjonen er det kun Setergrå som har tilhørende listverk, men de to andre kler alle lasert eller hvitmalt listverk. Ønskes det helt ton-i-ton kan det også spesialbestilles. Ved å velge en lett blåfarge på panelet vil dette gi en vakker, frisk farge til veggen. Panelet Bekkeblå har fått en enda vakrere blåtone, tilsatt et subtilt skimmer som gir assosiasjoner til den kalde, friske bekken som sildrer og klukker nedover fjellet. For å enda bedre kunne bevare det lyse utrykket blir Bekkeblå produsert på børstet granpanel.

Hvis du ønsker et panel litt utenom det vanlige finnes det også panel med skimmer og glitter. Disse gir en spesiell effekt i det rette lyset og sammen med strukturbørstingen og beisen gir de rommet det lille ekstra. Til denne typen materiale er det vanlig å anbefale ferdigbehandlede listverk, slik at de harmonerer med foringen. Slike paneler finner du i fargene Dusty Silver og Midnight Choir fra Bergene Holm sin interiørkolleksjon.  

Hvitt panel – evig klassiker, enten det er transparent eller heldekkende

Hvitmalt panel og listverk er ingen nyhet, men i dag er det blitt to standardfarger innen hvitt og det kan være penest å unngå blanding av Bomull og Klassisk hvit. Begge er fine alene og i kombinasjon med andre fager. Vær likevel obs på at Klassisk hvitt listverk mot foringer i Bomull gjør at foringen vil oppleves mer gulbeige enn mange ønsker. Derfor er det viktig å ta med seg prøver av fargene før man gjør klart til å sette opp panelet. 

Lasering av det hvite panelet slipper kvistbildet og det naturlige treet frem. For et komplett og et lyst, nordisk utrykk på interiøret vil Bergene Holms Hvit-kolleksjonen med lister og foringer være det rette valget. Panelet gir huset hvite og rene linjer, og legger rom for utallige interiørmuligheter da hvitt passer med omtrent alt! Her er det også muligheter for å få vegger og tak uten kvist og med skjult innfesting. Dette panelet er nemlig kvistfri sløyd og kommer lasert i hvitmalt farge og i den mer gule bomullsfargen.

Les mer om de ulike interiørkolleksjonene hos Bergene Holm.

Hvitt går aldri av moten. Med industrielt behandlet panel og listverk får du perfekt finish og slipper krympestriper. Foto: Bergene Holm