Finn din baderomsfavoritt

Finn din baderomsfavoritt

Unn deg selv et veggsystem som varer lenge, i akkurat den stilen du vil ha! Dette gir både badet og kjøkkenet lang varighet og et sprekt utseende.

Betong? Marmor? Klassisk hvit i et moderne fiskebeinsmønster, sandstruktur i tradisjonelle rektangler eller olivengrønt helt uten mønster?

Velg et veggsystem der designmulighetene nærmest er uendelige, slik at du finner noe som passer perfekt til dine behov og ønsker. Ulike kolleksjoner rommer en rekke ulike dekorer som igjen finnes i flere forskjellige flisemønstre og overflater fra ekstra matt til høyglans - noe for enhver smak! Les hvordan kolleksjonene til Fibo, ledende leverandør av vanntette veggsystemer, skiller seg fra hverandre og kan passe til ulike stiler:

– Kolleksjonene har hver sine særpreg, fra tre, sement og steinoverflater i Marcato-kolleksjonen til tredimensjonale dekorer i Crescendo, mer moderne og stramme Legato og fargerike Colour Collection. Her kan alle finne sin stil og sette et personlig preg på badet, sier markedsansvarlig Lars Kristiansen i Fibo.

Mange velger også å kombinere ulike dekorer og flisemønster. Både for særpreg og kunne dele inn rom i ulike soner.

– Vi ser at det særlig innen Colour Collection er populært med tre vegger i én dekor og en fjerde kontrastvegg, sier Kristiansen. 

Skreddersøm: Hos Fibo kan du ta mål og få en ferdig kappet benkeplate i retur – med eller uten underlimt vask. Foto: Fibo

Rask montering 

Enkelte veggsystemer består av paneler laget av en kjerne av sertifisert bjørkefiner; en fornybar råvare som fanger og lagrer karbon. Trekjernen limes til et høyttrykkslaminat som gjør at veggen får membranen i front. Det er en stor fordel fordi du da umiddelbart vil oppdage om noe er galt – i motsetning til fliser der membranen sitter i bakkant og du kan risikere skjulte vannskader bak veggen.

Veggsystemet til Fibo produseres i Lyngdal der bedriften har hatt drift siden 1952. De siste årene er kapasiteten ved anlegget økt for å håndtere økt etterspørsel både fra Europa og USA.

Monteringen går raskt siden panelene kommer i fulle lengder og monteres rett på eksisterende vegg eller stenderverk. Systemets profiler og lister gjør det enkelt å få rett, med panelets unike Aqualock klikkes og låses panelene sammen for en 100 prosent vanntett overflate. 

Sammenlignet med flis, der man både dekker betydelig mindre av veggen og må gjøre det i flere operasjoner, går det fem ganger raskere å montere vegger til et normalt stort bad med dette veggsystemet. For rom med ekstra takhøyde finnes det også veggpanel i ekstra lange lengder.

Sett farge på badet: Colour Collection gir mange spreke fargemuligheter: Olivegreen, Lentini Grey og London Brick. Foto: Fibo

Enkel rengjøring og vedlikehold  

 – Rask og enkel montering betyr at du kan spare en del håndverkertimer. Enkelheten får du også igjen når det gjelder rengjøring og vedlikehold, sier Lars Kristiansen.

Slette overflater uten fuger gjør det vanskeligere for skitt å feste seg. Anbefalt rengjøring er derfor bare å tørke over med en vanlig klut og nøytralt vaskemiddel.

– Fordelen med det er at veggpanelene er mindre utsatt for misfarging og gjerne ser like fine ut etter garantiperioden på 15 år. Du får også et bedre inneklima når du holder rommet tørt og bremser veksten av bakterier og mugg, sier Kristiansen.

Veggsystemet har både Teknisk Godkjenning og er sertifisert som Eco Product – en ordning som skal gjøre det lettere å velge miljøvennlige produkter. 

Her er baderomsplaten i fargen Midnight Blue. Foto: Fibo

Kitchen Board og benkeplater 

I tillegg til veggpanelene finnes det også Kitchen Board som beskytter veggen mellom benkeplate og overskap mot vann og sprut fra matlaging.

De har også benkeplater der man kan velge mellom laminat og ulike heltre-sorter. Benkeplatene kan fås på skreddersøm med eller uten underlimt vask – slik at de kommer ferdig kappet på mål for enda enklere montering. 

Se mer på fibo.no.

Dekorativ beskyttelse: Fibo Kitchen Board beskytter sprutsonen på kjøkkenet. Foto: Fibo