Frisk luft i ditt hjem

Frisk luft i ditt hjem

Den er usynlig, men luften er likevel noe av det viktigste i hjemmet ditt. Derfor er valg av ventilasjonsløsning et av de mest betydningfulle valgene du gjør. 

Ren luft 

Du tilbringer omlag 90 % av tiden innendørs. Det betyr at det er essensielt at luften i boligen er ren og fri for helseskadelige partikler. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning tilfører boligen ren og frisk luft ved hjelp av finfilter. Disse filtrene renser uteluften for skadelige partikler, før den tilføres boligen.

Ren og frisk luft tilføres trekkfritt i stue og soverom via ventiler i himling eller vegg, mens den gamle luften fjernes via ventiler i bad, vaskerom og bod. På denne måten sikres riktig mengde frisk luft i hjemmet og riktige luftstrømningsforhold. Dette bidrar til økt trivsel og komfort, som ofte fører helsemessige fordeler.

Foto: Systemair AS

Støydemping i hjemmet

Fasaden fungerer som støydemping for utendørs støykilder. Dersom fasaden punkteres med ytterveggsventiler eller vindusspalter, reduseres støydempingen betraktelig og uønsket støy slipper dermed lettere inn i boligen. Med balansert ventilasjon med varmegjenvinning unngås uønsket punktering av fasaden, i tillegg til redusert behov for vinduslufting. Dermed kan du slappe av i et godt og behagelig inneklima, uten unødvendige forstyrrelser fra utendørs støykilder. 

Spar strøm

Energieffektivitet er viktig, både for miljøet og lommeboken. Et ventilasjonsanlegget bidrar vesentlig til å redusere boligens energibehov. På vei ut bidrar den tempererte, gamle avtrekksluften til å varme opp den nye, friske luften ved hjelp av en høyeffektiv varmegjenvinner. Slik spares mesteparten av energien og kostnadene forbundet med oppvarming av friskluften, og du kan ventilere med god samvittighet - også i den kalde årstiden...  

Foto: Systemair AS

Velg kvalitet 

Spør om aggregatet er Eurovent-sertifisert. Ved valg av ventilasjonsaggregat, bør du forsikre deg om at det er Eurovent-sertifisert. Da kan du være sikker på at aggregatet leverer ytelser iht. oppgitte data fra leverandør. Moderne ventilasjonsanlegg er ofte tilrettelagt for styring via app eller liknende. På denne måten får du oversikt over ventileringen av boligen, samt mulighet for regulering via mobiltelefonen.  


SAVE VSR 300 er Eurovent-sertifisert og har har dobbelhudede, fullisolerte paneler. Enheten er utstyrt med en høyeffektiv roterende varmeveksler med variabel hastighet og en fuktoverføringsfunksjon som regulerer rotorens rotasjonshastighet.

Rengjøring 

Til tross for god ventilasjon, oppstår det forurensninger inne som vi gjerne vil få ut av huset. Et sentralstøvsugersystem fra Systemair sørger for dette på en meget effektiv og behagelig måte, ved at avkastluften føres ut av huset gjennom skjulte rør. Dette gjør at ingen farlige partikler føres tilbake til rommet, noe som kan være tilfellet med en vanlig støvsuger. Et sentralstøvsugersystem er i tillegg ofte meget stillegående, noe som gjør rengjøringen mer behagelig.

Slangesett 11,0 m Premium 2 fra Systemair AS. Komplett slangesett med munnstykker og bøyle for oppheng på vegg. Leveres i lengde på 11,0m inkl. aluminiumsrør. Materialvalg og utforming av slange, håndtak, rør og munnstykker gir unike brukeregenskaper. Kapasitetsregulering av sentralstøvsugeren skjer fra bryter på slangehåndtaket. Samme bryter benyttes for av/på regulering. 

Foto: Systemair AS